Home Weblog

Weblog

Marco Kroon Geschoren in Rechtbank

 

Drager van de Militaire Willemsorde Marco Kroon  (40) lag zwaar onder vuur maandag bij de regiezitting van de meervoudige militaire rechtbank in Arnhem.

Lees meer...
 

Jokkende Johan

  

Als Heraut van het Vrije Woord ben ik verplicht terug te komen op het belemmeren van de persvrijheid door de Brusselse politie.
Lees meer...
 

Slangenkuil Uruzgan

  

De Nederlanders hebben hun hielen niet gelicht in Afghanistan of de stammenstrijd laait weer op. Daartegen helpt geen enkele trainingsmissie.  

Lees meer...
 

Het Failliet van de Opvang

 

Het Belgische asielbeleid ondergraaft het maatschappelijk draagvlak, Hierdoor vallen echte vluchtelingen buiten de boot. Voor gelukzoekers is het bedje gespreid. Sommige worden ondergebracht in hotels, andere ontvangen 500 euro per dag.

Lees meer...
 

Als De Politie Liegt

  

In de hoofdstad van Europa ben je niet veilig als journalist. De politie arresteert, wist foto's en liegt. Dat ondervond ik zondagochtend. Voor dagblad De Standaard schreef ik over de gang van zaken onderstaand opiniestuk.
Lees meer...
 

De Langste Oorlog

 

Het Karen-volk in Birma pakte 61 jaar geleden de wapens op. Het was het begin van een eindeloos gevecht. Toch gloort hoop aan de horizon..
Lees meer...
 

Birma Klem Tussen Repressie en Apathie

  

Het land met de duizenden pagodes maakt zich op voor verkiezingen en de vrijlating van 's werelds bekendste oppositieleider Aung San Suu Kyi.
Lees meer...
 

WikiLeaks lekt niet over Nederland

Tussen de bijna 400.000 geheime Amerikaanse rapporten over de oorlog in Irak vind je met moeite iets over het Nederlands optreden.

Lees meer...
 

Held Met Smetten

 

Kapitein Marco Kroon, gedecoreerd met de Militaire Willemsorde, kan beter oorlogvoeren dan een kroeg runnen.

Lees meer...
 

Kat Met 9 Levens

Het Nederlandse FARC-lid Tanja Nijmeijer is nog lang niet klaar met haar guerrillaleven....

Lees meer...
 

Trainingsmisser in Afghanistan

 

Nederland overweegt het sturen een 'trainingsmissie' naar Afghanistan. Dat is sturen van een 'vechtmissie' onder een andere naam.

Lees meer...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

NieuwsbriefLaatste artikelen