Home Weblog

Weblog

Zaken zijn Zaken

Zakenman Guus Kouwenhoven staat opnieuw terecht als verdachte van illegale wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in  Liberia. 'Juridisch is er sprake van 'corporate complicity.'

Lees meer...
 

Uitgesteld Gesneuveld

Iedere maand pleegt een veteraan in Nederland zelfmoord. Joost van Dijk (43) werd dood aangetroffen in zijn woning. Na zijn gevechten als oorlogsvrijwilliger in Kroatië en Bosnië vereenzaamde hij.

Lees meer...
 

'Ze willen ons doden'

Niet alleen joden voelen zich in ons land bedreigd door intolerante moslims. Ook medemoslims van de ahamdiyya-gemeenschap zijn bang.

Lees meer...
 

Levend Schild van Saddam

 

Op 6 december 1990, twintig jaar geleden, kwam een einde aan de grootste gijzeling van Nederlanders uit de moderne geschiedenis. 242 landgenoten waren kort of lang een gevangene van de Iraakse dictator Saddam Hoessein. Tijd voor een terugblik en een lessons learned.

Lees meer...
 

'Stop Faber in de Cel', eist Tweede Kamer

faber_klein

In een petitie vraagt de Tweede Kamer aan de Duitse Bondsdag om strafvoltrekking van de voortvluchtige SS'er Klaas-Carel Faber. 

Lees meer...
 

Marco Kroon Geschoren in Rechtbank

 

Drager van de Militaire Willemsorde Marco Kroon  (40) lag zwaar onder vuur maandag bij de regiezitting van de meervoudige militaire rechtbank in Arnhem.

Lees meer...
 

Jokkende Johan

  

Als Heraut van het Vrije Woord ben ik verplicht terug te komen op het belemmeren van de persvrijheid door de Brusselse politie.
Lees meer...
 

Slangenkuil Uruzgan

  

De Nederlanders hebben hun hielen niet gelicht in Afghanistan of de stammenstrijd laait weer op. Daartegen helpt geen enkele trainingsmissie.  

Lees meer...
 

Het Failliet van de Opvang

 

Het Belgische asielbeleid ondergraaft het maatschappelijk draagvlak, Hierdoor vallen echte vluchtelingen buiten de boot. Voor gelukzoekers is het bedje gespreid. Sommige worden ondergebracht in hotels, andere ontvangen 500 euro per dag.

Lees meer...
 

Als De Politie Liegt

  

In de hoofdstad van Europa ben je niet veilig als journalist. De politie arresteert, wist foto's en liegt. Dat ondervond ik zondagochtend. Voor dagblad De Standaard schreef ik over de gang van zaken onderstaand opiniestuk.
Lees meer...
 

De Langste Oorlog

 

Het Karen-volk in Birma pakte 61 jaar geleden de wapens op. Het was het begin van een eindeloos gevecht. Toch gloort hoop aan de horizon..
Lees meer...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

NieuwsbriefLaatste artikelen