Home Weblog

Weblog

De Implosie van Afghanistan

 

Na een reeks aanslagen trilt de grond onder de regering van Hamid Karzai. De opstandelingen denderen haar richting op. Ooit snoefde haar trouwe volgeling ,oud-gouverneur Jan Mohammed Khan in zijn burcht aan de rand van Tarin Kowt, hoe diens verschijning alleen al de streng-gelovige talibanstrijders in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan op de vlucht joeg. De warlord rechtte dan zijn rug en klopte hard op zijn borst: 'Ze waren bang voor mij'. Maar dat was vroeger.
Lees meer...
 

De Deur ging nooit op Slot

Familie van de gefusilleerde Henk Gorter wil Nedernazi Faber vervolgen voor het medeplegen van een 23ste moord. Zolang de grootste Nederlandse oorlogsmisdadiger uit de Tweede wereldoorlog niet achter de tralies zit is elk drukmiddel meegenomen. Ditmaal leidde mijn speurtocht naar Zandvoort. Daar in de stilte van de huiskamer werd duidelijk dat na meer dan 60 jaar de pijn van zijn daden nog steeds voelbaar is.

Lees meer...
 

Honderd Dagen Eenzaamheid

 

'Ha. Een sahafi' - een journalist. De Libische immigratie-officier in het donkere kantoor is blij verrast als ik hem door een nauwe opening mijn paspoort aanreik. Dagelijks ziet hij met lede ogen toe hoe duizenden van zijn landgenoten met de koffers op het autodak geladen richting Tunesië rijden.

Lees meer...
 

MIVD Pakt Ombudsman In

 

Een follow-up in de Zaak Windhond, u weet wel Jansen & Jansen in Afghanistan  De Nationale Ombudsman deed onderzoek maar oud-MIVD-medewerker I.A. is ontevreden.

Lees meer...
 

Slapen met de Vijand

  

Het meest gebombardeerde plekje in Libië is Gaddafi's militaire hoofdkwartier in Tripoli. Ik bezocht Bab al Azizia waar honderden mensen sinds het begin van de NAVO-acties samenkomen als levend schild.
Lees meer...
 

Aan Het Berber-Front

 

Tot zo'n honderd kilometer was ik Tripoli genaderd toen rebel Salah Khzam (45) mij wees naar een blauwgrijze heuveltop. Daar, in de nevelige verte naast een watertoren, lagen de Gaddafi-troepen.
Lees meer...
 

Gaddafi Wijkt Niet

Na drie maanden NAVO-bombardementen maakt Muammar Gaddafi geen aanstalte om op te stappen.
Lees meer...
 

Humo Moet Dokken

  

Zo hebt u mij nog nooit gezien! Ik eis 10.000 euro schadevergoeding wegens karaktermoord.
Lees meer...
 

Nieuw Bewijs tegen Faber

 

De voortvluchtige Nedernazi Klaas-Carel Faber is nooit berecht voor zijn aandeel bij de executie van Jochem Gorter.

Lees meer...
 

Afghanistan à Go Go

 

April en mei waren de bloedigste lentemaanden ooit met 108 omgekomen buitenlandse militairen.  

Lees meer...
 

Vik Franke Liegt & Zwijgt

 

Cineast Vik Franke is zolang embedded geweest in Afghanistan dan hij niet alleen meeschiet met militairen maar ook de waarheid liquideert.

Lees meer...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

NieuwsbriefLaatste artikelen