Home Weblog

Weblog

Walk On april 2014

walk on

Twee wandelaars over voetbalveld in buitenwijk Gao. Mali, 14 april 2014.

 

Walk On maart 2014

buenos aires

Pro-regering demonstratie op de Avenida 9 de Julio. Buenos Aires, Argentinië, 1 maart 2014.

 

Walk On februari 2014

ipanema

Zonsondergang op Praia de Ipanema. Een man spoedt zich huiswaarts. Rio de Janeiro, Brazilië, 10 februari 2014.

 

Walk On januari 2014

picadilly

Een jaar lang. Iedere maand een foto. Walk On. Een foto die ik al lopend maakte of waarop mensen lopen. De eerste: Rennen op Piccadilly Circus in de regen, Londen, Engeland, 28 januari 2014.

 

Bye Bye 2013

kerst 2013

Lieve bloglezers, traditiegetrouw plaats ik tegen Kerstmis een prikkelend jaaroverzicht over mijn plus- en minpunten. Hierin spaar ik niemand, ook mezelf niet. De beste wensen en vooral een gezond 2014.

Lees meer...
 

Reisgids voor de Frontlijn

Vanaf 8 januari 2014 verkrijgbaar in een boekhandel dichtbij u. Hét overlevingshandboek voor de avontuurlijke reiziger, hulpverlener, oorlogsjournalist, zakenman & pensionado met lef. Voor nog geen 20 euro vast de voordeligste garantie voor een veilige vakantie ooit!

cover boek jpg

De achterflap:

Wat doe je als op een vakantieterras plots de kogels om je oren vliegen? Als je ’s morgens wakker wordt en buiten je hotel een oorlog woedt? Of als een terrorist op je hotelkamer klopt?

Geweld kan de moderne reiziger overal treffen. Op een trektocht door Azië of een safari in Afrika, maar ook tijdens een vakantie aan de Middellandse Zee.

In dit overlevingshandboek geeft Arnold Karskens talloze handige tips en lessen om uit benarde situaties in het buitenland te geraken. Van een goede voorbereiding, via het herkennen van wapens en het reizen door een conflictgebied, eerste hulp bij oorlogsgewonden, tot wat te doen bij een gijzeling of ontvoering. Niet alleen put Karskens uit zijn eigen ervaringen, ook tientallen zeer ervaren collega-reizigers - onder wie Floortje Dessing - oorlogsverslaggevers, diplomaten en hulpverleners delen hun meest indrukwekkende overlevingsverhalen en geven adviezen over
de gebieden die zij goed kennen. Reisgids voor de frontlijn is dan ook de beste levensverzekering als je niet even naar huis kunt bellen voor raad.

 

Spreekbeurt & MasterClass

alt

Altijd al een spreker willen aanhoren over oorlogsverslaggeving & internationale politiek? Over het vervolgen van oorlogsmisdadigers uit WO2 tot heden? Of iemand die spannend kan vertellen over ruim dertig jaar ervaring aan fronten in Afghanistan, Irak, Syrië en 20 andere conflicten?

Geen studeerkamergeleerde, maar iemand met eigen vergaarde kennis en bovendien ongebonden? En tegen een redelijke prijs? Dan bent u bij mij op het juiste adres!

 

Lees meer...
 

In de prijzen

Arnold Karskens awarded

 Op 16 maart 2013 ontving ik ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de chemische aanval op de Koerdische stad Halabja twee prijzen voor mijn onderzoek naar leveranciers van grondstoffen voor gifgassen. Een plaquette kreeg ik van het Ministerie van ANFAL van de Koerdische Regionale Regering dat zich bezighoudt met de gevolgen van de uitroeiingspolitiek van de Iraakse dictator Saddam Hoessein in Noord-Irak. Daarnaast eerden inwoners van de getroffen stad mijn inzet met een oorkonde.

Lees meer...
 

De Nieuwe Pers gelanceerd!

foto6

Deze week is de digitale Krant van Morgen DNP van start gegaan. Dat betekent veel veranderingen voor mijn website. Mijn meeste artikelen staan nu achter een betaalmuur. Daar moet u niet van schrikken, want kwaliteitsjournalistiek kost nu eenmaal geld. En zeker niet om huilen.

Lees meer...
 

Zorreguieta & Feiten

 zorreguieta

 Veel onduidelijkheid bestaat over de aangifte of eventuele vervolging van Jorge Zorreguieta. Dus enige verheldering over de papa van onze nieuwe koningin kan geen kwaad. Want zit hij 30 april voor de tv of in de cel?

Lees meer...
 

Bye Bye 2012

kerstmisBA2012

Lieve bloglezer. Traditiegetrouw een prikkelend jaaroverzicht over mijn plus- en minpunten waarin ik, wederom, niemand spaar. De beste wensen en vooral een gezond 2013.

Lees meer...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

NieuwsbriefLaatste artikelen