Home

Op De Sofa

E-mail Afdrukken PDF

reteketekleint

Wie niet genoeg krijgt van mijn interessante boodschap als oorlogsverslaggever, verwijs ik vandaag naar twee recente audio-opnamen. Die mag u niet missen! Bijna anderhalf uur luisterplezier. Voor de diehards zullen we maar zeggen.

Welnu, de eerste 20 minuten is een discussie op het 5 mei bevrijdingfestival in Amsterdam. Mijn opponent is René Cuperus, voorzitter van de Wiarda Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de PvdA. De stelling luidt: 'Een doofpot is goed voor u'. Hierin doet Cuperus de opmerkelijke uitspraak dat er een nieuw onderzoek moet komen naar de beschieting van het dorp Qala-e-Ragh, Uruzgan,  in juni 2007, waarbij zoveel burgerdoden vielen.

Hier kunt het beluisteren.

Het tweede is een gesprek met psycholoog René Diekstra. Het is een pilot voor een nieuw radioprogramma 'Op de Sofa' en werd afgelopen zaterdag door de TROS uitgezonden.

Ik lag op de bank, een fles wijn binnen handbereik. Naast een zorgzame Diekstra die met me uithoorde en analyseerde. Radio 1 schreef in de aankondiging. 'Op die manier geeft hij inzicht in zijn werkmethodes. Methodes die ook voor luisteraar direct van nut kunnen zijn.' Een kijkje achter de schermen van de oorlogsverslaggever en de psychologie, moet u maar denken.

U kunt het hier terughoren.

De foto is van een lokale radiomaker in Uruzgan die zijn werk, zoals u ziet, met veel plezier doet.

 

NieuwsbriefLaatste artikelen