Home

Stroop smeren

E-mail Afdrukken PDF

kleinpol

De mooipraterij was niet van de lucht gisteren bij de Afghanistan Conferentie. Ik schrijf er vandaag over in De Pers. De Afghaanse president Hamid Karzai boog: ‘Dank u Nederland’. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton prees: ‘Wij hebben veel van Nederland geleerd’. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon loofde: ‘De grote inzet van Nederland’. De wanden van het World Forum in Den Haag waar gisteren 90 landen, organisaties en vertegenwoordigers over de toekomst van Afghanistan spraken, kleefden van het stroopsmeren.

Wat me opviel was de weinig kritische houding van mijn collega’s. Je hoef ze niet eens te 'embedden', dacht ik toen ze op een draf naar een onderknuppel zag rennen. Het zit in de aard van het beestje.

Naast me aan de lange richel persmuskieten zat de Belgische journalist Gie Goris van wereldmagazine MO. Ook hij volgde de poppenkast met verbazing. Hij zei me: ‘Dat de leiders op zo’n conferentie, mooie worden slaken, elkaar bevestigen en bedekt kritiek leveren, kun je van hen verwachten. Maar van de journalisten mag je verwachten dat ze de waarheid zoeken achter die mooie woorden.’

Lees het artikel en verwonder u Goednieuwsshow uit Den Haag

Hier kunt u de uitzending terugzien van Goedemorgen Nederland waar ik spreek over de conferentie.

Nu het leuke nieuws. De foto nam ik buiten het Wereld Forum in Den Haag. (naam van de straat ben ik vergeten) De gemeente had een Afghaanse politieagent (die ik nog ken uit Tarin Kowt) opgedragen het verkeer te regelen. Vond ik een prima actie.
 

NieuwsbriefLaatste artikelen